Részecskeszűrő tisztító adalék

A részecskeszűrő működésében alapvető folyamat a részecskeszűrő regenerálás. A regenerálás feltétele, hogy a részecskeszűrő kb. 600 fokos legyen, ugyanis csak ekkor tud elégni a DPF-ben található korom. Alapvető probléma, hogy önmagától a DPF nem képes 600 fokra felmelegíteni magát, így a benne található anyagok nagy része nem ég el. Ez pedig hosszútávon eltömítheti magát a részecskeszűrőt. Ennek a kiküszöbölésére alkották meg a részecskeszűrő tisztító adalékot, melynek használatával a lerakódott korom már 350 fok környékén elkezd égni.

A DPF-el szerelt autók zömében nincs adaléktartály (FAP tartály). Azok az autók, amik viszont rendelkeznek ilyennel, a tartály feltöltését szerviz végzi el. Ennek az elhanyagolása a részecskeszűrő élettartamának a csökkenéséhez vezet.

Azonban mi van akkor, ha a te autód nem rendelkezik ilyen adaléktartállyal? Használj részecskeszűrő tisztító adalékot!

Részecskeszűrő tisztító adalék? Vajon melyiket?

Melyik a legjobb DPF tisztító adalék?

Részecskeszűrő tisztító folyadék választásánál nagyon körültekintőnek kell lenned. A legtöbb DPF tisztító folyadék ugyanis nem ég el megfelelően magában a részecskeszűrőben. Ennek következtében az égett adalékanyagból visszamaradt részecskék eltömíthetik az autód részecskeszűrőjét. Ebben az esetben nem marad más hátra, mint a részecskeszűrő cseréje vagy a részecskeszűrő tisztítás, a csere árának a töredékéért.

Ezeket a részecskeszűrő adalékokat rendszerint minden második tankoláskor kell alkalmazni, de létezik olyan is, amit csak negyedévente. Ha nem szeretnél rosszul választani és kikérnéd a szakértők véleményét, hívj minket vagy írj egy üzenetet a dpfking.hu@gmail.com emailcímre.

Részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás

Akár egy év garanciával!

Call Now ButtonHÍVJ MOST!