Részecskeszűrő megtelt

Részecskeszűrő

Nem kell feltétlenül megijedned, ha a részecskeszűrőd megtelt, ugyanis ez az autó meghibásodása nélkül is bekövetkezik. A legjobb esetben is 200.000 km környékén a részecskeszűrő meg fog telni, ez ellen nincs ellenszer. Ha sokat használod az autódat városban vagy rövid távon, akkor ez a jelenség sokkal hamarabb, akár 100.000 megtett kilométer alatt is jelentkezhet.

A részecskeszűrő megtelhet valamilyen abnormális jelenség miatt is. Tipikus eset az EGR szelep meghibásodása, a turbó meghibásodása vagy a DPF különböző érzékelőinek a hibája és máris megtelhet a részecskeszűrő. Ilyen esetben mindig a hiba okozóját kell először megszüntetni, ugyanis anélkül felesleges az egység cseréje vagy tisztítása.

DPF villog – a részecskeszűrő megtelt?

Részecskeszűrő megtelt - DPF villog

Ha villog a DPF visszajelző lámpa a műszerfalon, az nem jelenti 100%-osan azt, hogy a részecskeszűrőd megtelt. Sok típusnál jelez az autó, ha éppen regeneráció történik. Ez esetben nagyjából 10-30 percen belül el kell tűnnie a jelzésnek – ilyenkor csak regenerált a DPF.

Ha a DPF visszajelző lámpa továbbra is ég vagy villog könnyen lehet, hogy a részecskeszűrő megtelt. Főleg ha az autód emellett még a következőket is produkálja:

  • csökkenő motorteljesítmény,
  • gyenge nyomaték,
  • megnövekedett üzemanyagfogyasztás,
  • erőtlen az autó, rángat, esetleg be sem indul,
  • füstöl az autó,
  • bekapcsolt vészüzemmód.

Ha megtelt a részecskeszűrőd, két opció közül tudsz választani. Az első, hogy kicserélteted magát a szűrőt, típustól függően akár több százezer, millió Forintért vagy elviszed egy professzionális részecskeszűrő tisztításra ahol mindössze néhány tízezer Forintért megszabadulhatsz a problémától.

Részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás akár 1 év garanciával!

Nem kell átutaznod a várost. Ingyenesen érte megyünk és visszaszállítjuk megtisztítva! Azonnal szükséged van rá? Hozd el hozzánk és várd meg, 1 óra alatt megtisztítjuk!

HÍVJ MOST!