Honnan tudom, hogy van-e részecskeszűrő az autómban?

Részecskeszűrő

Éppen autóvásárlás előtt állsz? Vagy már meg van az autó, de kíváncsi vagy, hogy van-e részecskeszűrő benne? Nem feltétlenül kell bemásznod az autó alá vagy szervizbe vinned, hogy megtudd van-e benne részecskeszűrő. A legegyszerűbb módja, hogy a forgalmi engedélyben le ellenőrződ a környezetvédelmi besorolását a járműnek.

Honnan tudom hogy van e részecskeszűrő az autómban?

Honnan tudom, hogy van-e részecskeszűrő dízeles autó esetén?

Amennyiben dízeles autód van, a forgalmid első oldalán a hajtás után találhatod a V.9 rovatot. Ez a rovat a környezetvédelmi besorolását mutatja meg a járműnek.

Dízel autó esetén, ha a rovatban található szám 12 vagy annál magasabb, akkor biztosan van benne részecskeszűrő!

Ha ez a szám kisebb, mint 12 akkor is gyanakodhatsz a részecskeszűrő jelenlétére. Ez esetben hívd fel a márka hivatalos szervizét és érdeklődj a részecskeszűrő meglétéről alvázszám alapján.

Honnan tudom, hogy van-e részecskeszűrő benzines autó esetén?

Ha benzines autód van, akkor egy fokkal nehezebb a dolgod. A környezetvédelmi rovatot ugyanott találod a forgalmi engedélyben: az első oldalon V.9.

Benzines autó esetén, ha a rovatban található szám 16 vagy annál magasabb, akkor gyanakodhatsz a részecskeszűrő meglétére!

Azonban nem 100%, hogy van benne részecskeszűrő. Ha tudod, hogy a benzines autód motorja direkt-befecskendezéses vagy turbós és a rovatban szereplő szám 16 vagy annál magasabb, akkor szinte biztos, hogy részecskeszűrővel szerelt.

Ha 100%-osan meg akarsz bizonyosodni az alkatrész meglétéről, hívd fel a márkaszervízt, ahol alvázszám alapján be tudják azonosítani a járműved és meg fogják tudni mondani, hogy részecskeszűrős-e.

Részecskeszűrő tisztítás, DPF tisztítás akár 1 év garanciával!

Nem kell átutaznod a várost. Ingyenesen érte megyünk és visszaszállítjuk megtisztítva! Azonnal szükséged van rá? Hozd el hozzánk és várd meg, 1 óra alatt megtisztítjuk!

HÍVJ MOST!